Ментално и емоционално здравје
специјализант по радиодијагностика
Како нашиот ум носи одлуки и како се брани од нив? За Фројд ние сме едноставно актери во драмата на нашите умови, потиснати од желбите, повлечени од совеста.
д-р Маја Божиновска Смическа
специјалист невролог
Специјална болница по ортопедија и трауматологија "Св. Еразмо" - Охрид
По повод 29.10.2015 (четврток) - Денот на мозочниот удар, Здружението за борба против мозочниот удар ќе организира акции, под мотото "Внимавај мозочен удар" во Тетово, Штип и Скопје.
студент на медицина
Деменцијата, која се дефинира како развој на нарушување на помнењето и други дефекти со зачувување на нормалното ниво на свест, се повеќе претставува една од најважните теми на јавното здравство во идустријализираните земји. Еден од главните причини за настанување на деменција е и Алцхајмеровата болест.
Тања Турунџиева Станкоска
нутриционист, Вита Диет Клуб
Живееме под постојан стрес. Такво ни е секојдневието. Некој го амортизира стресот преку спорт, некој преку работа, а некој преку храна. Често, кога некој е под стрес или воопшто не јаде или пак јаде прекумерно. Претпоставувам знаете и сами, почести се оние вторите.
доктор на дефектолошки науки и доктори на медицина
Македонското научно здружение за аутизам е формирано на 22 мај 2000 година. Годинава одбележуваме 15 години од постоењето.

Најчитани статии - медицина

Останати содржини