Машко здравје
На што треба да внимавате со цел да се заштитите од полово преносливи болести (ППБ) за време на оралниот секс?
Причината за настанување на ракот на пенис не е со сигурност докажана. Сепак, постојат одредени фактори и состојби кои го зголемуваат ризикот од оваа ретка болест кај мажите. Доколку мажот има некој од факторите на ризик не значи дека тој со сигурност ќе добие рак, туку значи дека кај него се зголемени подложноста кон оваа болест и шансите за нејзино настанување. Дознајте повеќе во наредните слајдови.
Простата обично се зголемува со тек на стареењето. Ова зголемување се нарекува бенигна простатична хиперплазија или БПХ и најчесто се сретнува каj постари мажи. Зголемувањето на простатата може да . . .

Најчитани статии - медицина

Останати содржини