Лекување
Зошто некои луѓе ги гледаат јасно предметите кои им се во близина, а нејасно оддалечените предмети?
Настинката е едно од најчестите заболувања во животот на секој човек и едно од најчестите заболувања во светот. Таа е честа причина за изостанување на децата од школо и на возрасните од работа. И покрај сето ова, многумина не знаат што всушност претставува настинката.
доктор на медицина
Се вели дека е "тивка болест" затоа што во раната фаза од нејзиниот развој најчесто не предизвикува никакви тегоби.
доктор на медицина
Акните се често воспалително заболување на лојните жлезди на кожата. Тие не се животнозагрозувачко заболување но може да биде непријатни и да содазваат проблеми. Во некои случаи водат кон создавање на трајни лузни на кожата. Може ли да се спречат/излечат?
Простата обично се зголемува со тек на стареењето. Ова зголемување се нарекува бенигна простатична хиперплазија или БПХ и најчесто се сретнува каj постари мажи. Зголемувањето на простатата може да . . .

Најчитани статии - медицина

Останати содржини