Канцер

Слободните радикали, уште познати и само како радикали се органски молекули одговорни за процесот на стареење, за оштетувањето на ткивата и за настанувањето на некои болести.

Како настануваат и дали може да се заштитиме од нив

д-р Маја Божиновска Смическа
специјалист невролог
Специјална болница по ортопедија и трауматологија "Св. Еразмо" - Охрид
По повод 29.10.2015 (четврток) - Денот на мозочниот удар, Здружението за борба против мозочниот удар ќе организира акции, под мотото "Внимавај мозочен удар" во Тетово, Штип и Скопје.
Бранко Калковалиев
магистрант по молекуларна биологија
Процентуалната застапеност на HPV инфекцијата кај женската популација во Македонија е нешто поголема од 41%, што поедноставено би значело дека на секои 100, 41 женска индивидуа е инфицирана со HPV.
студент по медицина
Никој со сигурност не знае кои состојки од цигарите точно причинуваат болест, но со сигурност се знае дека цигарите предизвикуваат болест.
Светкста недела на имунизацијата оваа година започнува на 24-ти и трае до 30-ти април, темата оваа година е "да се затвори јазот за имунизацијата", по тој повод доктори.мк разговара со д-р Елена Вучковска ...

Најчитани статии - медицина

Останати содржини