Канцер
доктор на медицина
Ракот не е само здравствен проблем. Тој има големо влијание на општествено, економско и развојно ниво, како и импликација на човековите права.
доктор на медицина
Панкреасот е долг околу 15 сантиметри и изгледа како круша која лежи на страна. Панкреасот е многу важен дел од нашиот дигестивен систем. Тој лачи хормони, вклучувајќи го и инсулинот, кој му помага на нашето тело да го процесираме шеќерот. Тој произведува дигестивни сокови, кои му помагаат на нашето тело да ја вари храната. Ракот на панкреасот започнува во ткивото на панкреасот и често има лоша прогноза, дури и кога се дијагностицира рано.
студент по медицина
Канални комуникации помеѓу делови на ист орган или помеѓу органи, помеѓу орган и ткиво, помешу исти /различни ткива или помеѓу ткиво или орган кон надвор.
доктор на медицина
Хепатоцелуларен карцином е рак на црниот дроб.
доктор на медицина

Одредувањето на тумор маркерите е важно во поставувањето правилна дијагноза...

Најчитани статии - медицина

Останати содржини