Инфективни заболувања
Со доаѓањето на топлите денови доаѓаат и крлежите. Морате да бидете внимателни, убодот од крлежот може да е безболен, но последиците да се страшни. Особено важено е да правите преглед на вашите најмили, бидејќи болестите кои ги пренесува крлежот се опасни за сите, но за децата можат да бидат катастрофални.
Кога ќе споменеме кандида, веднаш се помислува на една тврдокорна инфекција која со право можеме да кажеме дека е кошмар за женскиот генитален тракт. Денеска ќе ви откриеме важни информации поврзани со препознавањето и лекувањето на оваа болест. Прочитајте ...
Најголем заеднички предизвик во оваа приказна останува здравјето. Ние ќе ве пресретнеме на патот кон него.
Сите ние понекогаш имаме некои симптоми кои доаѓаат од нашето тело, а кои не не загрижуваат бидејќи сметаме дека ќе поминат сами од себе, односно телото може само да се избори против причинителот на тие симптоми. Сепак доколку некои симптоми се јавуваат многу често, можат да укажуваат на постоење на сериозна болест, која мора навремено да се третира. Погледнете кои се симптомите кои мора да се проверат на лекар ...
Грипот полека но сигурно започнува да ги посетува нашите домови. Луѓето стравуваат дека можат да бидат заразени во секој момент, што освен што ќе предизвика компликации на здравјето ќе ги попречи и секојдневните обврски кои во овој период од годината сите луѓе масовно ги извршуваат. Рецептот кој денес ви го нудиме нема да има многу добар вкус, но ќе ви понуди одлична заштита.

Најчитани статии - медицина

Останати содржини