Инфективни заболувања
студент на медицина
Воспаление на јајниците е секогаш придружено со воспалението на јајцеводите (salpingitis) и заеднички оваа состојба го добива името adnexitis. Болеста најчесто се јавува во грлото на матката а потоа преминува на јајниците.
Вашето, инаку разиграно и весело, дете Ви се чини дека е помирно во последните неколку часа. Му тече носето и има покачена температура. Се жали на главоболка и пецкање во грлото. Сигурно има грип?
Да се грижиме за сопственото и здравјето на нашите блиски е важно, но, да им помагаме на луѓето на кои секаква помош им е пресудна за опстанок е на најважно. Затоа ги повикуваме сите наши читатели да се придружат на оваа хуманитарна акција и да дадеме барем мал придонес за помош на луѓето во Србија и БИХ, кои како резултат на тешките временски непогоди останаа, голи, боси, гладни и без кров над главата ...
студент по медицина
Гонореа, важен проблем на јавното здравство и втората најчеста претпознатлива болест, е пурулентна инфекција на мукозите предизвикана од грам негативен диплокок- Neisseria gonorrhoeae.
Често пати имаме симптоми кои ни укажуваат дека сме настинати, затоа, не се вознемируваме, едноставно оставаме самите да поминат. Сепак не секогаш е така. Не секогаш општите симптоми на настинка укажуваат на настинка, па затоа можат често и да се помешаат. Денес ќе ви помогнеме да правите разлика од симптомите кои укажуваат на настинка, од оние кои укажуваат на сосема нешто трето ...

Најчитани статии - медицина

Останати содржини