Детско здравје и родителство
доктор на дефектолошки науки и доктори на медицина
Македонското научно здружение за аутизам е формирано на 22 мај 2000 година. Годинава одбележуваме 15 години од постоењето.
Јасин има состојба на имунолошки дефект и досега, за жал, сеуште не е пронајден компатибилен донатор.
Светкста недела на имунизацијата оваа година започнува на 24-ти и трае до 30-ти април, темата оваа година е "да се затвори јазот за имунизацијата", по тој повод доктори.мк разговара со д-р Елена Вучковска ...
студент на медицина
Веројатно секој од нас барем еднаш се соочил со црвена набрана кожа на устата, пецкање, чешање, појава на болни меурчиња кои на крајот пукаат при што се создаваат жолти красти, а потоа и рани кои зараснуваат за околу 7-10 дена.
доктор на дефектолошки науки и доктори на медицина
Аутизмот е невроразвојно нарушување што се јавува пред 3-тата година од живот и се манифестира со нарушена социјална интеракција и комуникација како и со нарушување во имагинативните вештини и повторувачки однесувања.

Најчитани статии - медицина

Останати содржини