Центар за мозочен удар
Сите ние понекогаш имаме некои симптоми кои доаѓаат од нашето тело, а кои не не загрижуваат бидејќи сметаме дека ќе поминат сами од себе, односно телото може само да се избори против причинителот на тие симптоми. Сепак доколку некои симптоми се јавуваат многу често, можат да укажуваат на постоење на сериозна болест, која мора навремено да се третира. Погледнете кои се симптомите кои мора да се проверат на лекар ...
Сте се запрашале ли, што знаете за дејството на алкохолот врз вашиот организам? Дали знаете како тој влијае на функцијата на вашиот мозок? Нема многу да пишуваме, ќе ве оставиме да ја изгледате видео анимацијата која следува и сами да донесете заклучок ....
доктор на медицина
Со стареењето на организмот веројатноста од добивање на мозочен удар расте.
Атеросклерозата е многу честа состојба во современиот свет. Таа се карактеризира со атероматозни плаки, може да направи опструкции или оштетувања на ѕидовите на крвните садови. Атеросклерозата е состојба за која можеби многу сте читале, но ние денес ќе ви покажеме како настанува атеросклероза на многу поинаков начин. Погледнете го денешното видео, од него за само три минути ќе разберете како настанува оваа состојба и кои се ризик факторите.
Никогаш не е доцна за позитивна промена, никогаш не е доцна за да започнете да живеете мудро и здраво.

Најчитани статии - медицина

Останати содржини