Центар за мозочен удар
За високиот крвен притисок и последиците од него насекаде можете да прочитате, но како што луѓето велат сликата вреди илјада зборови, ние денеска ви препорачуваме видеото кое следува да го изгледате со особено внимание. Ова видео на многу интересен, визуелен и би рекле едноставен начин ќе ви покаже како високиот притисок може да ги оштети различните делови на телото ...
доктор на медицина
Истражувачите од University of Minnesota School of Public Health откриле дека ниското ниво на магнезиум во крвта може да го зголеми ризикот од мозочен удар за 25%.
доктор на медицина
Прочитајте кои се минералите кои се најмногу корисни за нашиот организам и зошто ...
Најголем заеднички предизвик во оваа приказна останува здравјето. Ние ќе ве пресретнеме на патот кон него.
Она што е прикажано на следново видео на прв поглед ви изгледа како нешто многу сложено, но всушност не е така. Артериовенските малформации во мозокот се една од двете главни причини за мозочен удар, ако постојат малформации на васкуларните стебла во мозокот и истите попуштат, доаѓа до церебрална(мозочна) хеморагија(крварење), што е причина за асимптоматски мозочен удар и чест летален(смртен) исход...

Најчитани статии - медицина

Останати содржини