Центар за мозочен удар
Од ноќеска, недела, 29 март 2015 година започнува летното сметање на времето. Ова значи дека ноќеска во 2 часот, стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час нанапред и ќе се смета 3 часот.
Од денес па се до крајот на наредната недела, започнува јавниот конкурс за активно членство на Македонската Организација на Медицински Студенти (МОМС)
доктор на медицина
Прекумерното консумирање алкохол е штетно буквално за сите човекови органи. Но, оштетувањата кои ги прави на некои големи и витални органи едноставно не смееме да ги занемариме. Денеска ќе ви ги презентирам петте големи органи во човековото тело кои алкохолот најбрзо ги уништува ...
Дипломиран радиолошки технолог, студент по фармација
Неодамна говоревме за практичната примена на позитронската емисиона томографија во онкологијата и фантастичните бенефити кои ги нуди истата. Но, користењето на оваа дијагностичка метода во светот не се ограничува само на онкологија. ПЕТ/КТ, исто така, игра клучна улога во одредувањето епилептичен фокус, кај невролошките случаи како што е Алцхајмеровата болест итн.
д-р Маја Божиновска Смическа
специјалист невролог
Специјална болница по ортопедија и трауматологија "Св. Еразмо" - Охрид
Сте се запрашале ли некогаш што треба да направите ако некој доживее мозочен удар?

Најчитани статии - медицина

Останати содржини