Алтернативна медицина
Овој напиток може да ја излечи и најкомплицираната кашлица, која не успева да ја излечи современата медицина.
Бабините трикови и совети секогаш се мода, баба знае точно како треба да постапи при секојдневните здравствени состојби. Старите луѓе повеќето од триковите ги осознале сами од искуство, а некои ги добиле како совети од своите баби, совети кои се пренесувале со поколениа. Некои од нив навистина се корисни и делуваат, а еве кои бабини трикови и совети ги издвоивме денеска за вас ...
Хемороидите се натечени, но нормално присутни крвни садови во пределот околу анусот и долниот дел од ректумот. Причините за настанување на хемороидите можат да бидат многу, но без разлика како настанале секој кој има проблем со нив бара некакво решение. Ние денес ви нудиме неколку природни совети кои можат да бидат ефикасни.
доктор по медицина, додипломски студии по акупунктура, лиценциран aкупунктурист, член на Британскиот совет на акупунктуристи, член на Британската комора за медицинска акупунктура
„Акупунктура Шен“ - ординација за кинеска медицина
Кинеската медицина како систем на лекување постои и се користи повеќе од 2000 години. Овој медицински систем користи холистички пристап во дијагностицирањето, превенцијата и третирањето на болестите со помош на индивидуални или комбинирани третмани. Најпознати се акупунктура, хербална медицина, Туина масажа, нутриционизам и систем од вежби наречени Чи Гонг.
доктор по стоматологија
Која е вистината за влијанието на лековитите растителни масла врз кожата при сончеви изгореници? Дали тие не штитат сончевите зраци?

Најчитани статии - медицина

Останати содржини