Алтернативна медицина
м-р Ана Танаскоска
креативен соработник

Со функции на машина која сеуште не е измислена, црниот дроб е стожер на метаболичките процеси и најважен орган за детоксификација на телото.

Како да го заштитиме?

доктор на медицина

Колку нелогично звучи ова? Од прво, многу, но ако ги разгледате сите докази кои го потврдуваат ова и се разбира стотиците случаи со кои се среќаваме во праксата, не премногу...

м-р Ана Танаскоска
креативен соработник
Што е тоа анемија? Кој е најчестиот вид на анемија? Што треба да јадеме и како правилно да ја комбинираме храната доколку се соочиме со оваа состојба?
м-р Ана Танаскоска
креативен соработник

Преку медитацијата се избиструва умот од навалицата на мисли кои рефлексно поминуваат низ него во текот на денот. Таа помага да ја пронајдеме врската помеѓу нашето тело и нашиот ум и да воспоставиме рамнотежа меѓу нив, за да се почувствуваме смирено и релаксирано преку пронаоѓање на внатрешен мир.

Како да медитираме? Кои се придобивките од медитацијата?

доктор на медицина

Зелениот чај се прави од лисјата на растението Camellia sinensis. Потекнува од Кина и е дел од азиската култура. Секојдневното пиење зелен чај влијае позитивно врз здравјето.

Најчитани статии - медицина

Останати содржини