Алтернативна медицина
Тибетската медицина е многу распространета низ светот, баш поради фактот дека во оваа област луѓето доживуваат најдлабока старост. Луѓето се интересирале за тибетските обичаи и нормално за традиционалните тибетски рецепти, па познавачите на алтернативната медицина нудат повеќе производи кои се здрави, а за кои се верува дека го продолжуваат животот. Еве и еден чај, кој редовно се употребува во тибетската медицина, а е многу делотворен за организмот.
Обично внимавате што јадете и колку јадете, но, понекогаш едноставно одличниот вкус на храната знае да ве опие и да ве натера да изедете двојно повеќе од потребното, па потоа и десерт... Како да ги ублажите тегобите од прејадувањето?
доктор по стоматологија
Шипката како овошје најчесто се користи за правење чај, сирупи, мармалад, а може да се јаде и свежа, бидејќи нема појава од несакани дејства врз организмот и може да се консумира во неограничени количини.
нутриционист
Есенската кошница со свежи плодови е доста разновидна и вкусна. Јаболката и крушите се во својата најсвежа состојба и достапни во различни видови и вкусови. Преубавите есенски јаболка се одлични за срцето и во борбата против настинките, вирусите па и хроничните болести. Го намалуваат холестеролот, што е главна причина за срцеви заболувања и срцеви удари.
Цветот на црвената детелина е добро познат на нашите простори бидејќи го има во изобилство. Познавачите на алтернативната медицина велат дека овој цвет е вистинска природна хормонска терапија, и дека ублажува и лечи многу здравствени состојби.

Најчитани статии - медицина

Останати содржини