доктор по стоматологија
Јапонската Препелица потекнува од Источна Азија, но во последно време се одгледува низ целиот свет. Јајцата од Јапонска Препелица биле неизоставен дел од трпезата на Египетските фараони, а нивната лековитост во Кина и Јапонија е одамна позната. Во поново време, лековитите својства на овие јајца се истражувани од страна на бројни научници од целиот свет. Резултатите покажале дека се извонреден природен лек за лекување на бројни заболувања.
Како што веќе опишавме во статијата за бело прање или вагинален секрет, овој проблем е многу чест помеѓу жените па затоа тие покрај тоа што се советуваат со гинеколог и ја земаат потребната терапија, жените често бараат природни суплементи кои ќе им помогнат побрзо да се ослободат од оваа состојба. Затоа ние денес продолжуваме со презентирање на природни рецепти за лекување на бело прање или вагинален секрет ...
Многумина од вас, свесни дека строгите диети не се многу здрави, сакаат да одржуваат некоја општа диета која ќе им помогне да ослабнат или да ја зачуваат линијата на своето тело.
дипломиран стручен лаборант по медицинска лабораториска дијагностика, специјализиран за санитарна хемија
Уште од античко време кората од портокал била вреднувана поради нејзините медицински својства и здравствени придобивки. Повеќето од нас едноставно јадат портокал и ја отфрлаат кората, но со тоа пропуштаат важни хранливи состојки кои ги содржи истата.
Сирупот од борови иглички е одличен за белите дробови, при проблеми со дишните патишта, воспаление на белите дробови или бронхит. Го подобрува имунитетот и штити од настинка и грип. Како да го подготвите? Прочитајте во текстот што следува ...

Најчитани статии - исхрана

Останати содржини