Колку пати сте слушнале разни марифети за тоа како да ослабнете и да ги намалите килограмите? Колку пати досега ви успеало? Сте слушнале ли за рамнотежа во киселоста на исхраната?
доктор на медицина
Дали некогаш сте се запрашале каква нутритивна вредност има смоквата која толку многу ве намамила, што крадешкум сте ја откинале од грмушката во некој двор?
Хемороидите се натечени, но нормално присутни крвни садови во пределот околу анусот и долниот дел од ректумот. Причините за настанување на хемороидите можат да бидат многу, но без разлика како настанале секој кој има проблем со нив бара некакво решение. Ние денес ви нудиме неколку природни совети кои можат да бидат ефикасни.
Овошните сокови се нектар на животот, еликсир за здравје, убавина, виткост и виталност. Денес решивме да кажеме по неколку збора за најздравите овошни сокови кои се лесно достапни на нашите простори и лесно можете да ги направите дома во вашиот соковник
Во летните денови секако дека е многу важно да внесувате многу течности. Сепак течностите не се внесуваат само од чаша туку и од исхраната. Еве некои плодови кои ќе го изгаснат чувството за жед и ќе го рехидрираат вашето тело.

Најчитани статии - исхрана

Останати содржини