Исхрана за посебни медицински состојби
Тања Турунџиева Станкоска
нутриционист, Вита Диет Клуб

Од моментот на раѓање на бебето, Вие како родители треба да му создадете навика за правилна исхрана, а со самото тоа да му создадете култура на хранење. Вашето дете ќе биде секогаш здраво ако добива оптимална исхрана во која што ќе изобилуваат разновидни нутритиви.

м-р Ана Танаскоска
креативен соработник
Што е тоа анемија? Кој е најчестиот вид на анемија? Што треба да јадеме и како правилно да ја комбинираме храната доколку се соочиме со оваа состојба?
Ема Танаскоска
креативен соработник

Правилна исхрана ќе ја направи вашата коса здрава и сјајна. Постои голем избор, но прочитајте кој е најдобриот...

Елена Талевска
студент по молекуларна биологија

Витамините се есенцијални за нормален живот на сите живи организми. Застапени се во мали количини во човечкиот организам, па затоа треба да се внесуваат преку храната.

Која храна помага да се фокусираме подобро? Која храна ја зголемува нашата концентрација? Дали може преку храната да влијаеме на мозокот и неговото функционирање и притоа да ги минимизираме ефектите на стареењето врз мозокот? Дознај во наредните слајдови....

Најчитани статии - исхрана

Останати содржини