Исхрана за посебни медицински состојби
Многу пати имаме пишувано на оваа тема, но кога се работи за обликување и одржување на рамен стомак, никогаш не е доста да се слушне некој совет плус. Денес ви претставуваме пет златни правила за рамен стомак...
Цветот на црвената детелина е добро познат на нашите простори бидејќи го има во изобилство. Познавачите на алтернативната медицина велат дека овој цвет е вистинска природна хормонска терапија, и дека ублажува и лечи многу здравствени состојби.
дипломиран стручен лаборант по медицинска лабораториска дијагностика, специјализиран за санитарна хемија
Kако што рекол Хипократ: „Нека храната твоја биде лек и нека твојот лек биде храна“ - денеска ви презентираме неколку рецепти кои можат да му помогнат на вашиот организам да остане здрав и витален.
Хемороидите се натечени, но нормално присутни крвни садови во пределот околу анусот и долниот дел од ректумот. Причините за настанување на хемороидите можат да бидат многу, но без разлика како настанале секој кој има проблем со нив бара некакво решение. Ние денес ви нудиме неколку природни совети кои можат да бидат ефикасни.
Мушмула (Mespilus germanica) е овошје кое на нашите простори е присутно со векови. Се калеми на круша и дуња, а обично дава плод уште истата година. Ова дрво света некаде кон крајот на април, а дрвото може да достигне висина до 7 метри. Плодот се бере некаде кон крајот на есента, не се јаде веднаш бидејќи е тврд, па поради тоа се остава неколку недели да омекне. Освен плодот се користи и цветот и листот.

Најчитани статии - исхрана

Останати содржини