Плодови и Рецепти
доктор по стоматологија
Шипката како овошје најчесто се користи за правење чај, сирупи, мармалад, а може да се јаде и свежа, бидејќи нема појава од несакани дејства врз организмот и може да се консумира во неограничени количини.
Ладилникот е апарат кој благодарејќи на можноста да ја намали температурата ги одржува намирниците свежи и здрави. Но, не секоја намирница е добра и вкусна ако се чува во ладилник. Некои го губат вкусот и ја намалуваат трајноста, еве кои се четирите намирници кои луѓето ги чуваат во ладилник, а не треба ...
нутриционист
Есенската кошница со свежи плодови е доста разновидна и вкусна. Јаболката и крушите се во својата најсвежа состојба и достапни во различни видови и вкусови. Преубавите есенски јаболка се одлични за срцето и во борбата против настинките, вирусите па и хроничните болести. Го намалуваат холестеролот, што е главна причина за срцеви заболувања и срцеви удари.
Многу пати имаме пишувано на оваа тема, но кога се работи за обликување и одржување на рамен стомак, никогаш не е доста да се слушне некој совет плус. Денес ви претставуваме пет златни правила за рамен стомак...
Цветот на црвената детелина е добро познат на нашите простори бидејќи го има во изобилство. Познавачите на алтернативната медицина велат дека овој цвет е вистинска природна хормонска терапија, и дека ублажува и лечи многу здравствени состојби.

Најчитани статии - исхрана

Останати содржини