Диети и совети
Кафето, пијалокот без кој едноставно не можете да функционирате. Го пиете со пријателите, поради забава, разбивање монотонија, освежување, одржување будни ... Додека го пиете денешното кафе прочитајте ги десетте интересни факти поврзани со кафето ...
Нема човек што до сега нема искусено забоболка барем неколку пати во животот. Оваа болка е навистина лоша бидејќи едноставно не ви дозволува ништо да правите, ве прави нервозни и многу вознемирени. Посетата на стоматолог е задолжителна, но денешните совети ќе се однесуваат на тоа како да ја смирите забоболката барем до наредниот ден кога ќе можете да се обратите на стоматолог.
Многумина од вас, свесни дека строгите диети не се многу здрави, сакаат да одржуваат некоја општа диета која ќе им помогне да ослабнат или да ја зачуваат линијата на своето тело.
дипломиран стручен лаборант по медицинска лабораториска дијагностика, специјализиран за санитарна хемија
Уште од античко време кората од портокал била вреднувана поради нејзините медицински својства и здравствени придобивки. Повеќето од нас едноставно јадат портокал и ја отфрлаат кората, но со тоа пропуштаат важни хранливи состојки кои ги содржи истата.
Сирупот од борови иглички е одличен за белите дробови, при проблеми со дишните патишта, воспаление на белите дробови или бронхит. Го подобрува имунитетот и штити од настинка и грип. Како да го подготвите? Прочитајте во текстот што следува ...

Најчитани статии - исхрана

Останати содржини