Диети и совети
Денеска е светскиот ден на здравјето кој се прославува секоја година на 7 април, со што се и одбележува денот на основањето на Светската Здравствена Организација.
Од ноќеска, недела, 29 март 2015 година започнува летното сметање на времето. Ова значи дека ноќеска во 2 часот, стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час нанапред и ќе се смета 3 часот.
студент по медицина
Високиот крвен притисок може да предизвика срцеви болести и болести на бубрезите, а се поврзува и со некои облици на деменција.
Кафето, пијалокот без кој едноставно не можете да функционирате. Го пиете со пријателите, поради забава, разбивање монотонија, освежување, одржување будни ... Додека го пиете денешното кафе прочитајте ги десетте интересни факти поврзани со кафето ...
Нема човек што до сега нема искусено забоболка барем неколку пати во животот. Оваа болка е навистина лоша бидејќи едноставно не ви дозволува ништо да правите, ве прави нервозни и многу вознемирени. Посетата на стоматолог е задолжителна, но денешните совети ќе се однесуваат на тоа како да ја смирите забоболката барем до наредниот ден кога ќе можете да се обратите на стоматолог.

Најчитани статии - исхрана

Останати содржини