Суплементи
доктор на медицина
Се смета дека коензимот Q10 има позитивен ефект кај срцевите болни, луѓето кои патат од чести мигренозни атаки и во подобрувањето на имуниот систем.
доктор на медицина
Колострумот е синоним за првото мајчино млеко или имунолошки активно млеко кое е богато со многу важни нутриционистички супстанци. Овој екстракт се изолира од кравјо млеко добиено од специјално одгледувани крави во органски фарми. Древните народи од Индија уште пред повеќе од 1000 години ги познавале лековитите својства на колострумот и го употребувале за лекување на најразлични заболувања.
доктор на медицина

Тиаминот, познат уште како витамин Б1, е првиот откриен витамин од групата на Б витамините. Витаминот Б1 е есенцијална компонента на ензимот тиамин пирофосфат, кој е вклучен во метаболизамот на јагленохидратите. Тиаминот, заедно со другите витамини од Б групата, е вклучен во искористувањето на мастите и протеините, а исто така го одржува срцето и мукозните мембрани здрави.

студент по медицина
Витамин Ц е еден од најчесто испитуваните, докажуваните и употребуваните витамини. Широко распространет во храната, поконкретно во овошјето и зеленчукот. Уште е познат и како аскорбинска киселина. Неговото присуство се докажува со помош на калиум хексацијаноферат К3[Fe(CN)6], имено класифицирано како комплексно соединение.
доктор на медицина
Сте се запознале ли со оваа магична и едноставна таблетка? Активен медицински јагле е толку едноставна, а толку корисна таблета. Зошто е тоа така, прочитајте ја денешната статија и појдете до најблиската аптека, бидејќи ова е лек кој мора да биде достапен во вашата домашна аптека, а еве и зошто ...

Најчитани статии - фармација

Останати содржини