Суплементи
доктор на медицина
Ресвератролот има антиоксидативни својства, со што ги неутрализира слободните радикали кои се нестабилни атоми настанати од надворешни штетни влијанија и како такви го оштетуваат телото и доведуваат до различни заболувања, како на пример: срцеви, невролошки и малигни.
студент по фармација
Моноклоналните антитела се лабораториски добиени молекули , дизајнирани за да се поврзуваат со специфични делови од клетките и на тој начин да ја исполнат улогата на антителата кои имуниот систем ги создава како одговор на напади од бактерии и други патогени агенси.
магистер по фармација
Која е улогата на овој важен витамин во организмот? Во кои видови храна е најзастапен? Зошто е неопходен за бебињата?
магистер по фармација
Фолната киселина претставува витамин Б9 кој е растворлив во вода. Човечкото тело не складира фолна киселина, треба да ја консумираме секој ден со цел да бидеме сигурни дека имаме адекватни количини во организмот.
дипломиран стручен лаборант по медицинска лабораториска дијагностика, специјализиран за санитарна хемија
Маслото од јојоба најчесто се користи во козметичката индустрија, особено во одржувањето на здрава кожа...

Најчитани статии - фармација

Останати содржини