Суплементи
дипломиран спортски физиотерапевт
Целта на внесувањето креатин е зголемување на силата и енергијата, односно зголемување на чистата мускулна маса со вежбањето.
доктор на медицина
Кофеинот е супстанца која стимулативно делува на централниот нервен систем. Кофеинот го има во кафето, во различни видови на чаеви, чоколадо и некои од безалкохолните пијалаци. Исто така е дел од состојките на некои лекарства, како на пример некои анелгетици, лекарства за мигрена и антихистаминици.
доктор на медицина
Магнезиумот е важен минерал, чии позитивни ефекти врз човековото здравје и неопходноста за нормално функционирање на сите, апсолутно сите, системи и органи во човековиот организам, се проучувани и публикувани од голем број научници и еминентни доктори во светот.
Елена Талевска
студент по молекуларна биологија

Витамините се есенцијални за нормален живот на сите живи организми. Застапени се во мали количини во човечкиот организам, па затоа треба да се внесуваат преку храната.

Најчитани статии - фармација

Останати содржини