A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: subcategory

Filename: site/kategorii_model.php

Line Number: 112

Доктори.мк | | farmacija | site | Портал за медицина и здравје
доктор на медицина

Тиаминот, познат уште како витамин Б1, е првиот откриен витамин од групата на Б витамините. Витаминот Б1 е есенцијална компонента на ензимот тиамин пирофосфат, кој е вклучен во метаболизамот на јагленохидратите. Тиаминот, заедно со другите витамини од Б групата, е вклучен во искористувањето на мастите и протеините, а исто така го одржува срцето и мукозните мембрани здрави.

студент по медицина
Витамин Ц е еден од најчесто испитуваните, докажуваните и употребуваните витамини. Широко распространет во храната, поконкретно во овошјето и зеленчукот. Уште е познат и како аскорбинска киселина. Неговото присуство се докажува со помош на калиум хексацијаноферат К3[Fe(CN)6], имено класифицирано како комплексно соединение.
Зеолитот е силикатен минерал, кој во последните години го привлекува вниманието на голем број научници.
студент по медицина
Несомнено голем е придонесот на вакцините во подобрување на квалитетот на животот на популацијата бидејќи во минатото децата многу често не ја навршувале ни својата прва година поради фаталните заразни болести додека пак денеска населението старее и просечно очекуваниот број на години на живот се повеќе се зголемува.
доктор на медицина
Сте се запознале ли со оваа магична и едноставна таблетка? Активен медицински јагле е толку едноставна, а толку корисна таблета. Зошто е тоа така, прочитајте ја денешната статија и појдете до најблиската аптека, бидејќи ова е лек кој мора да биде достапен во вашата домашна аптека, а еве и зошто ...

Најчитани статии - фармација

Останати содржини