A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: subcategory

Filename: site/kategorii_model.php

Line Number: 112

Доктори.мк | | farmacija | site | Портал за медицина и здравје
Ајдучката трева е лековита билка која достигнува висина до 80cm. Има зелени стебленца и бели цветови на врвот. Може да се најде на разни ливади, пасишта, а ја има на нашите простори во изобилство. Ајдучката трева е извор на енергија, вака сметале и Старите Грци, па поради тоа и го дале и името achilea millefolium, според грчкиот митски јунак Ахил. Ајдучката трева расте и се бере во текот на летниот период.
Камилицата е универзален лек, така велат сите познавачи на народната медицина. Чајот од камилица, нас многу добро ни е познат, сите го употребуваме, a нашите баби и дедовци ни го препорачуваат за голем број здравствени проблеми. Дали камилицата е навистина толку корисна и дали е навистина универзален природен лек, прочитајте во текстот што следува ...
доктор на медицина
Суматриптан е селективен агонист на васкуларниот 5-хидрокситриптамин-1 рецептор кој не дејствува врз други 5-HT рецептори. Овој тип на рецептор претежно се наоѓа во кранијалните крвни садови. Кај животните, суматриптан селективно го стеснува каротидниот артериски проток кој ги снабдува екстра- и интракранијалните ткива како и менингите. Дилатацијата во овие садови е основен механизан на мигрената кај луѓето.
Македонија е една од државите кои се меѓу рекордерите во Европа по препишувањето на антибиотици. Антибиотиците се препишуваат за секакви состојби, без притоа двапати да се провери дали навистина истите му се потребни на пациентот.
дипломиран стручен лаборант по медицинска лабораториска дијагностика, специјализиран за санитарна хемија
Маслото од јојоба најчесто се користи во козметичката индустрија, особено во одржувањето на здрава кожа...

Најчитани статии - фармација

Останати содржини