Лековити билки
доктор на медицина
Сте се запознале ли со оваа магична и едноставна таблетка? Активен медицински јагле е толку едноставна, а толку корисна таблета. Зошто е тоа така, прочитајте ја денешната статија и појдете до најблиската аптека, бидејќи ова е лек кој мора да биде достапен во вашата домашна аптека, а еве и зошто ...
доктор по стоматологија
Понекогаш во потребата за решавање на нашите здравствени проблеми забораваме на тоа дека природата ни дала се што е потребно за здравјето и дека на дофат на дланка ни се природни и бесплатни лекови. Билката коприва спаѓа во групата најкорисни лековити билки.
Во последните неколку месеци медиумите се преплавени со веста за моќниот анти-канцероген ефект на билката Гравиола (Annona muricata). Гравиолата е нова надеж за болните од рак, посилна е од хемотерапијата и ги поштедува здравите клетки - тврдат стручњаците.
Имунитетот е исклучително важен за нашиот организам. Ако неговата функција се намали, целиот организам е подложен на ризик. Често се случува вашиот лекар да ви каже дека имунитетот ви е паднат и дека треба да внимавате на исхраната. Да, исхраната е важна, но ние денес ви нудиме конкретен рецепт кој на многу едноставен начин и брзо ќе го зајакне вашиот имунитет.
доктор на медицина
Според клеточните студии направени во Канада, екстрактот од брусница може да го превенира карциномот на дебелото црево преку анти-воспалителен механизам.

Најчитани статии - фармација

Останати содржини