Лековити билки
Ајдучката трева е лековита билка која достигнува висина до 80cm. Има зелени стебленца и бели цветови на врвот. Може да се најде на разни ливади, пасишта, а ја има на нашите простори во изобилство. Ајдучката трева е извор на енергија, вака сметале и Старите Грци, па поради тоа и го дале и името achilea millefolium, според грчкиот митски јунак Ахил. Ајдучката трева расте и се бере во текот на летниот период.
доктор по стоматологија
Ова ливадско растение со кисел и освежувачки вкус е дел од традиционалната македонска трпеза.
Камилицата е универзален лек, така велат сите познавачи на народната медицина. Чајот од камилица, нас многу добро ни е познат, сите го употребуваме, a нашите баби и дедовци ни го препорачуваат за голем број здравствени проблеми. Дали камилицата е навистина толку корисна и дали е навистина универзален природен лек, прочитајте во текстот што следува ...
нутриционист
Црвените банани содржат повеќе витамин Ц од класичните жолти банани.
студент по нутриционизам
Плодовите од малина имаат хранлива, заштитна и лековита вредност...

Најчитани статии - фармација

Останати содржини