Лековити билки
доктор по стоматологија
Шипката како овошје најчесто се користи за правење чај, сирупи, мармалад, а може да се јаде и свежа, бидејќи нема појава од несакани дејства врз организмот и може да се консумира во неограничени количини.
Цветот на црвената детелина е добро познат на нашите простори бидејќи го има во изобилство. Познавачите на алтернативната медицина велат дека овој цвет е вистинска природна хормонска терапија, и дека ублажува и лечи многу здравствени состојби.
Хемороидите се натечени, но нормално присутни крвни садови во пределот околу анусот и долниот дел од ректумот. Причините за настанување на хемороидите можат да бидат многу, но без разлика како настанале секој кој има проблем со нив бара некакво решение. Ние денес ви нудиме неколку природни совети кои можат да бидат ефикасни.
доктор по стоматологија
Која е вистината за влијанието на лековитите растителни масла врз кожата при сончеви изгореници? Дали тие не штитат сончевите зраци?
Ајдучката трева е лековита билка која достигнува висина до 80cm. Има зелени стебленца и бели цветови на врвот. Може да се најде на разни ливади, пасишта, а ја има на нашите простори во изобилство. Ајдучката трева е извор на енергија, вака сметале и Старите Грци, па поради тоа и го дале и името achilea millefolium, според грчкиот митски јунак Ахил. Ајдучката трева расте и се бере во текот на летниот период.

Најчитани статии - фармација

Останати содржини