Лекови
доктор на медицина

Болката е физичко, но и емотивно патење поради кое квалитетот на живот е значително намален. Хроничната болка ги отежнува секојдневните активности, го нарушува сонот, предизвикува низа пореметувања и тегоби како анксиозност, а често и депресија.

студент на медицина
Аскорбинската киселина (витамин Ц) има незаменлива улога во чувањето на здравјето на луѓето, продолжувањето на животниот век, го забавува процесот на стареење, а го одржува и потребното ниво на ментална и физичка кондиција.
Иако е докажано дека хормонските пилули се најсигурна заштита од несакана бременост, се почести се предупредувањата дека не се потполно безопасни...
Ракот е уште познат и како "чума на 21 век", бидејќи е една од ретките болести против која медицината е речиси немоќна. Затоа луѓето се повеќе се плашат, а поради тоа често се верува во многу митови и заблуди. Денес ќе ви ги откриеме најголемите митови и заблуди поврзани со ракот.
студент по медицина
Алергијата на пеницилин е еден од најчестите типови на алергија на лекови.

Најчитани статии - фармација

Останати содржини