Бреза (betula pendula), е на вас добро познато растение, eдинствено што вас веројатно не ви е познато е фактот дека брезата е изклучително корисно растение. Корисни се и листовите и ресичките и кората.
студент по медицина
Во следната статија ќе се запознаеме со механизмот на делување на антибиотиците и причините за појава на отпорност кон нив.
доктор на медицина
Денес ви ги претставуваме одделно сите витамини припадници на групата Б. Корисно и интересно. Прочитајте.
магистер по фармација
Медицинските научници сметаат дека, не само што го потикнува системот за одбрана на организмот, всушност спирулината ја подобрува способноста на телото да генерира нови крвни клетки.
доктор по стоматологија
Настинката е доволна причина да купиме многу лекови и витамини од кои и немаме баш некаква корист. Синтетичките витамини се хемиска копија на природните, со разлика што во нив недостасува еден важен дел кој ни е многу потребен, а тоа е биоелектрицитетот (енергијата на храната која што се наоѓа во нејзиниот електрицитет).

Најчитани статии - фармација

Останати содржини