тимот на Доктори.мк
д-р Лазар Илиевски
д-р Лазар Илиевски
специјализант по урологија
ГОБ "8-ми Септември" - Скопје
 
 

Д-р Лазар Илиевски е роден во Скопје, 1985год. Во 2009 год. дипломира на Медицинскиот факултет во Скопје отсек-општа медицина. 

Во декември 2010 год. добива статус на волонтер на одделението за урологија при ГОБ „8-ми Септември“ – Скопје. Во Март 2011 год. му e  одобрена специјализација по урологија, а од Сепември 2011год. е редовно вработен на одделението за урологија во Градската општа болница „8-ми Септември“ - Скопје.

За време на студиите активно учествува во повеќе студентски организации. Oрганизатор e и учесник на неколку интернационални медицински научни конгреси, летни и зимски школи.


За Доктори.мк
Ова е еден нов прекрасен начин како да ги доближите потребите на пациентите од една и стручноста на докторите и желбата да помогнат од друга страна, како и соработка меѓу колегите со цел наше усовршување. Во нашата земја Вие сте пионери во овој ако може да го наречам "e-medicine" концепт а знаете како се вели „Само оние кои одат по ненатапкан снег оставаат траги“ ! Ви посакувам огромен успех! а особено ми е драго што сме колеги од иста генерација кои ги познавам лично и слободно можам да кажам дека сте одлични доктори и прекрасни луѓе. Секоја чест момци!
Листа на статии од авторот: