тимот на Доктори.мк
д-р Kристина Денчовска
д-р Kристина Денчовска
доктор на медицина
 
 

E-mail: denchovska.kristina@gmail.com      

Phone: +38977/587-089 Adress: Konopnica, Kr. Palanka

Лични информации и образование:

Родена: 02.04.1992 година во Крива Палнка

 • Основно образование(1998 -2006), ОУ “Илинден” – Крива Паланка
 • Средно образование-гимназија (2006-2010), СОУ “Ѓорче Петров” – Крива Палнка
 • Високо образовани – Доктор по Општа медицина (2010-2016), Факултет за медицински науки – Универзитет “Гоце Делчев” – Штип

Искуства и објавени трудови:

 • Демонстратор  на  Факултетот  за медицински науки  - Универзитет “Гоце Делчев” – Штип (2015-2016)
 • Уредник на доктори.мк (од 2016 година)
 • Сертификат од Факултетот за медицински науки како доказ за оджување на вежби по предметот прва медицинска помош на студентите по општа медицина
 • Признание од доктори.мк за особен придонес во здравствената едукација во Република Македонијс
 • Активно учество на меѓународен симпозиум – Current achievements and future perspectives in medical and biomedical research (2015)
 • Активно учество на студентски симпозиум - Celebrating achievements in medical sciences, promoting health and sharing knowledge – Shtip (2016)

Научни трудови како автор:

 • Analysis  of the PAP the PAP test results in the area of Kriva Palanka – Nikolovski, R; Denchovska, K; Mladenovski, G; Markovski, V; (освоено прво место на меѓународен симпозиум)
 • Epidemiologycal characteristics of Influenza Virus in Municipality of Kumanovo – Denchovska, K; Nikolovski, R; Markovska, E; Makovski, V;

Научни трудови како ко-автор:

 • Anemia as a reason for hospitalization in the region od Kumanovo – Ilievski, S; Nikolovski, R; Denchovska, K; Anchevski, T; Markovska, 

Дипломски труд на тема:  

 • Epidemiologycal characteristics of Haepatite A virus in Municipality of Kumanovo – Denchovska, K; Makovski, V;

Познавање на јазици и вештини:

 • Одлично познавање на МS OFFICE (exel, word, power point, publisher), windows и linux оперативен систем
 • Познавање на англиски јазик (напредно ниво)
 • Познавање на германски јазик (основно ниво)
 • Одлично познавање на блканска група јазици (српски, хрватски, бугарски ...)
 • Способност за тимска работа

За Доктори.мк
Доктори.мк е сајт кој го следам од самиот негов почеток. Во него гледам голем проект кој се реализира и ги надминува сите очекувања. Горда сум што добив можност да бидам дел од овој тим кој е полн со амбиции. Верувам дека Доктори.мк понатаму ќе стане симбол за он-лајн медицина во Македонија и пошироко.
Листа на статии од авторот: