тимот на Доктори.мк
Корнелија Ивањек
Корнелија Ивањек
студент по медицина
 
 

 

Корнелија Ивањек е родена на 24.02.1991 во Штип, Р Македонија. Средно медицинско образование завршува во  Викоторовац, Сисак, Република Хрватска. Моментално е студент на  Медицинскиoт факултет при Универзитетот во Загреб - Република Хрватска.
 
Практично искуство стекнато во Општа болница "Д-р Иво Педишиќ", Сисак, во следните области:
  • Инфективни заболувања  
  • Трауматологија 
  • Педијатрија
  • Гинекологија со акушерство
  • Интерна медицина
Во слободно време сака да вежба, пишува, да се дружи и да патува. Активен член на Црвениот крст. Зборува хрватски, македонски, англиски и шпански јазик.

За Доктори.мк
Долго време сакав да станам дел од тимот на Доктори.мк, затоа што сфатив дека нема ништо поважно од тоа што порано, како студенти или лекари, почнеме да поучуваме луѓе. Тоа е и нашата сопствена задача: To care, not to cure! На овој портал и самата најдов бројни интересни и поучни статии, и многу сум среќна што во иднина ќе можам да придонесувам како дел од тимот на Доктори.мк.
Листа на статии од авторот: