тимот на Доктори.мк
д-р Катерина Дамевска
д-р Катерина Дамевска
доктор на медицина
 
 

Д-р Катерина Дамевска е родена  на 13.08.1984 во Скопје. Средно образование завршува во ДСМУ д-р Панче Караѓозов, отсек медицинска сестра. Во 2011 година дипломира на Медицинскиот факултет во Скопје и се здобива со звање доктор по општа медицина.

Има учествувано на повеќе стручни семинари и предавања и активно ги следи новостите од областа на медицината.

Одлично ги познава англискиот и албанскиот јазик, а има и познавања од францускиот и шпанскиот јазик.

Нејзиното  мото е:

"Животот е огледало ако му се насмевнеш ќе ти се насмее, а ако му се намуртиш ќе ти се намурти. Затоа смејте се и не заборавајте дека смеењето е половина здравје."

 

 


За Доктори.мк
Oгрoмна чест и задоволство ми преставува да бидам дел од тимот на Доктори мк. Ова е одличен сајт кој овозможува добра едукација на пациентите во различни области на медицината. Информациите се прикажани на еден едноставен, забавен и сликовит начин близок за разбирање на сите категории на пациенти. Пред се големо браво за професионалниот техничко-уреднички тим полн со ентузијазам и совршени идеи, и кој не обедини на еден интересен начин.
Листа на статии од авторот: