тимот на Доктори.мк
Ѓорѓи Божиновски
Ѓорѓи Божиновски
студент по молекуларна биологија
 
 

Ѓорѓи Божиновски е роден на 04.06.1990 во Скопје. Средно образование завршува во СУГС Гимназија „Панче Арсовски“ – Скопје, а моментално е студент по молекуларна биологија при Институтот за биологија на Природно-математичкиот факултет во Скопје.

  • Искуство:

- Помлад соработник (волонтер) во Истражувачкиот центар за генетски инженеринг и биотехнологија „Георги Д. Ефремов“ при Македонската академија на науки и уметности – Скопје, јуни 2011.

Странски јазици и вештини: Има активно познавање на англискиот јазик и основните компјутерски вештини.


За Доктори.мк
Ова е одличен портал за информирање за актуелни теми за животот и здравјето. Од тука можат да се научат нови и интересни факти, а со тоа може да се подигне сопствената свест за одредени болести и нивната превенција.
Листа на статии од авторот: