тимот на Доктори.мк
д-р Фросина Стојковска
д-р Фросина Стојковска
доктор на медицина
 
 

Д-р Фросина Стојковска е родена на 26.07.1986 година во Скопје. По завршување на средното образование, се запишува на Медицинскиот факултет во Скопје, каде дипломира во мај 2011 година и се стекнува со титулата доктор на медицина. За време на студиите зема учество на повеќе конгреси, семинари, проекти и работилници во Македонија и надвор од неа. Во јули 2011 година престојува еден месец во Ријека, Р. Хрватска, во Ургентниот центар, како дел од програмата на размена на студенти. Активно ги следи новостите од областа на медицината.


За Доктори.мк
Замислата на Доктори.мк е убава затоа што луѓето на многу лесен и едноставен начин можат да најдат одговори на прашањата поврзани со нивното здравје. Во исто време и на нам докторите ни се укажува можност да пишуваме и обработуваме теми за кои имаме поголем интерес. Поради тоа, ми претставува огромна чест и задоволство да бидам дел од тимот на Доктори.мк и мислам дека идеата е супер.
Листа на статии од авторот: