Како да ја излечам фимозата?

водечки здравствени ризици, урологија и теми кои најчесто ги избегнувате

Мислења: 1
Зачленет: 10 Јун 2014, 15:23
Мислење: 10 Јун 2014, 15:31
Поздрав момци !!
Јас сакам да прашам прво значи дали оваа што јас го имам е фимоза.Кога пенисот не е во фаза на ерекција,главчето не се гледа,а можам да го отворам многу лесно,е сега кога пенисот е во ерекција само мал дел од главчето се гледа и имам потешкотии со отварањето,имам 18 години и сакам да ве прашам дали во случај на сексуален однос,може да дојде до некоја повреда,некоја компликација и сл, и дали на пример може пред да имам однос да го отворам главчето...?? Помагајте момци работата е сериозна :roll: :)

Мислења: 2
Зачленет: 12 Јун 2014, 10:47
Мислење: 12 Јун 2014, 12:40
Би сакал да ве прашам нешто во врска со пенисот. Кога ќе ја повлечам кожичката, неможам да се допрам по главата од пенисот. Имам болка. Би сакал да ми одговорите на ова прашањ :roll:

Мислења: 2
Зачленет: 29 Сеп 2014, 16:08
Мислење: 29 Сеп 2014, 16:42
Gunner напишал:Поздрав момци !!
Јас сакам да прашам прво значи дали оваа што јас го имам е фимоза.Кога пенисот не е во фаза на ерекција,главчето не се гледа,а можам да го отворам многу лесно,е сега кога пенисот е во ерекција само мал дел од главчето се гледа и имам потешкотии со отварањето,имам 18 години и сакам да ве прашам дали во случај на сексуален однос,може да дојде до некоја повреда,некоја компликација и сл, и дали на пример може пред да имам однос да го отворам главчето...?? Помагајте момци работата е сериозна :roll: :)

И јас го имам истиот проблем...

Мислења: 4
Зачленет: 04 Мар 2014, 12:38
Мислење: 21 Ное 2014, 00:24
другар има фимоза... кожата до пола глава се отвара и сака да праве вежби... на кој начин се прават вежбите се става топла вода за да омекне .. но дали може да се ставе лубрикант или млеко за тело за полесно да биде отварањето

Мислења: 2
Зачленет: 12 Јун 2015, 15:13
Мислење: 12 Јун 2015, 15:17
Колку пари чини остранувањето на фимозата? :roll:

Мислења: 4
Зачленет: 24 Јун 2015, 13:26
Мислење: 24 Јун 2015, 13:28
kr7 напишал:Колку пари чини остранувањето на фимозата? :roll:

VIdi na klinika za plasticna hirurgija so upat od maticen lekar

Мислења: 4
Зачленет: 24 Јун 2015, 13:26
Мислење: 24 Јун 2015, 13:28
kr7 напишал:Колку пари чини остранувањето на фимозата? :roll:

VIdi na klinika za plasticna hirurgija so upat od maticen lekar

Мислења: 3
Зачленет: 25 Јун 2015, 08:44
Мислење: 25 Јун 2015, 09:02
Здраво. Би сакал помош од некој што да правам. Имам 18г. и покрај фимозата која ја имам се јавува и голема закривеност на пенисот надолу. Претпоставувам дека тоа е поради фимозата, но срам ми е да посетам доктор. Веќе некое време барам по форуми, но никој не сум начекал со ист проблем. Доколку некој знае што, како молам за одговор :)
Претходно


Врати се на Машко здравје

Кој е онлајн

Корисници на овој форум: Нерегистрирани корисници и 2 гости