Удар во тестиси

водечки здравствени ризици, урологија и теми кои најчесто ги избегнувате
Кориснички аватар
Мислења: 40
Зачленет: 28 Авг 2011, 15:39
Мислење: 29 Авг 2011, 16:14
Дали е вистина дека силен удар во тестисите може да доведе до неплодност?
Кориснички аватар
Мислења: 127
Зачленет: 28 Авг 2011, 15:40
Мислење: 29 Авг 2011, 17:37
Теоретски може. При многу силен удар може да настане торзија на тестисот (увртување на крвните садови што го исхрануваат тестисот) или хематоцела (крварење во скротумот). Доколку горенаведените состојби го прекинат крвоснабдувањето на тестисот, истиот може да атрофира по 6 часа. Затоа по удар во тестисот, доколку чувствувате силна болка која по 30 минути не минува, веднаш јавете се на хирург-уролог.

И Волчко, немојте многу со другарчињата да се удирате по тестисите :D
Кориснички аватар
Мислења: 40
Зачленет: 28 Авг 2011, 15:39
Мислење: 30 Авг 2011, 23:41
Не бе докторе... Случајно беше :D

Мислења: 13
Зачленет: 29 Авг 2011, 08:23
Мислење: 01 Сеп 2011, 08:56
http://www.youtube.com/watch?v=a86cQobU-n4 Шо би рекле америве, батево имат буквално "balls of steel" :)
Кориснички аватар
Мислења: 40
Зачленет: 28 Авг 2011, 15:39
Мислење: 07 Сеп 2011, 01:36
:D WOWWWWWW :D
Кориснички аватар
Мислења: 127
Зачленет: 28 Авг 2011, 15:40
Мислење: 07 Сеп 2011, 01:52
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Колку и да е прифатливо објаснувањево, ОВА МОРАШЕ ДА БОЛИТ! :D

Мислења: 1
Зачленет: 24 Окт 2012, 19:35
Мислење: 24 Окт 2012, 19:37
Пред некое време имавме односи со девојка ми и при тоа јас ги удрив тестисите и сега осекам мала болка во десната страна,не секогаш само понекогаш и ударот не беше многу силен ве молам помогнете иако секако ќе одам на лекар

Мислења: 1
Зачленет: 13 Фев 2015, 11:00
Мислење: 13 Фев 2015, 11:01
Теоретски може. При многу силен удар може да настане торзија на тестисот (увртување на крвните садови што го исхрануваат тестисот) или хематоцела (крварење во скротумот). Доколку горенаведените состојби го прекинат крвоснабдувањето на тестисот, истиот може да атрофира по 6 часа. Затоа по удар во тестисот, доколку чувствувате силна болка која по 30 минути не минува, веднаш јавете се на хирург-уролог.
Unlock the key of your success by Pass4sure 70-488 and pass ccie lab By using our latest passguide and ju study Southern California Institute of Architecture you can easily pass selftestengine exam.


Врати се на Машко здравје

Кој е онлајн

Корисници на овој форум: Нерегистрирани корисници и 2 гости