Митиви и вистини за вакцините - Интрвју со инфектологот проф.д-р Вело Марковски(видео)

Оправдана ли е паниката поврзана со вакцинирањето? Треба ли да ги вакцинираме нашите деца? Дознајте се за оваа тема во денешното  интервју со Проф.д-р Вело Марковски-инфектолог и професор на Медицнискиот факултет при Универзитетот Гоце Делчев-Штип, по повод Светскиот ден на здравјето ...

Вело Марковски е специјалист Инфектолог од 1996 година докторира во 2003 година на Универзитетот за медицински науки во Софија. Автор е на повеќе од 90 стручни, научни трудови и монографии. Во периодот од 1998 до 2002 е директор на Клиниката за Инфективни болести и фебрилни состојби - Скопје, каде работи од 1992 до 2010 година. Претседател е на Првиот семакедонски конгрес за лекарите, стоматолозите и фармацефтите од Македонија. Бил член на Комисијата за заштита од зарзни заболувања и национален координатор за акутни респираторни заболувања при Министерството за здравство на Република Македонија. 

Интервјуто е превземено од youtube каналот на Универзитетот Гоце Делчев - Штип

www.doktori.mk, 09.04.2016

Последна вест

Најчитани статии - медицина