Паркинсонова болест и третман (видео анимација)

Паркинсоновата болест, или уште позната како Paralysis agitans, е невродегенеративно заболување кое ги напаѓа моторните функции и говорот. Болеста се јавува како резултат на дегенерација на допаминергичните неврони во базалните ганглии, поточно во substantia nigra (pars compacta) и locus coeruleus. 

Погледнете ја оваа неверојатна видео анимација и дознајте повеќе за ова невродегенеративно заболување ...

>>>дознајте повеќе за Паркинсоновата болест

www.doktori.mk, 30.05.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина