Како функционира уринарниот систем (видео анимација)

Уринарниот систем е филтерот на човековиот организам, низ него секојдневно се исфрла од организмот се што не е потребно, како и вишокот на течнсти, па затоа е могу важен за човек. Во оваа видео анимација можете детално да ја погледнете работата на уринарниот систем.

 

www.doktori.mk, 23.05.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина