Примитивни рефлекси кај новородено (видео)

Примитивните рефлекси можат да се испробаат на секое здраво новороденче. Тие се позитивни најчесто во првите 4-5 месеци по раѓањето, а педијатрите ги испробуваат за да ја проценат здравствената состојба на новороденото. Денес ви презентираме видео, кое е многу интересно, а ќе ве научи како и вие самите дома да ги испробате примитивните рефлекси на вашето новородено. Испробајте, ќе ви биде интересно и ќе ви ги разбуди емоциите!

 

www.doktori.mk, 11.05.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина