4 симптоми кои укажуваат на недостаток на железо во крв

студент на медицина

Недостатокот на железо во крв е еден од најчестите проблеми на денешницата. Може да се јави кај секого. Затоа, прочитајте повеќе ..

Бледило

Нормално, хемоглобинот ја дава црвената боја. Бледата боја на лицето и јазикот укажува на можен недостаток на железо.


Замор

Заморот нормално се јавува по извршување на одредени физички активности. Но доколку истиот го чувствувате при секој најмал напор, а притоа се чувствувате слаби, исцрпени и нефокусирани, обратете се кај вашиот лекар за анализи.

Синдром на немирни нозе

Истражувањата покажуваат дека 15 проценти од лицата со овој синдром имаат проблеми со регулирање на железото во крв.


 Останувате без здив

Без разлика на тоа што се трудите да внесете поголемо количество на воздух, а останувате без здив и тоа при нормални дневни активности, контактирајте го вашиот лекар.

 

Дознјате повеќе за Стефан Илиевски>>>

-авторски текст, не смее да се користи за комерцијални цели и/или реемитување-

www.doktori.mk, 17.04.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина