Тренинг за Кардио Пулмонална Реанимација (КПР) (видео)

Кардио пулмонална реанимација е процедура која мора да ја знае секој човек, особено возачите и теренските работници. На видеото кое следува ќе ви биде објаснето како нормално работи срцето, што се случува кога дојде до престанок на раотата на срцето и како правилно да ја изведете постапката за КПР за да го вратите ритамот на срцето и останатите витални параметри нормални додека пациентот да биде пренесен во болница ...

 

www.doktori.mk, 20.07.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина