Чиста и здрава вода, за долг и квалитетен живот - 22-ри март Светски ден на водите

Често зборуваме за тоа што е добро, а што е лошо за јадење, дали одредена храна да се употребува или да не се употребува ... Но, што е со водата? Водата мораме да ја употребуваме, секојдневно, за пиење, приготвување јадења, чаеви, чистење на кожата, миење на садови ... За еден човек да биде здрав, да има долг и квалитетен живот користењето на здрава и чиста вода е неопходно ... Денеска е 22-март Светски ден на водата ...

Пиењето на здрава и чиста вода ве прави енергични

Водата го подобрува метаболизмот и помага во губење на килограми

Ако ве боли глава, прво пробајте со вода

За одржување на концентрација и будност, користете ја водата

Македонија е една од ретките земји каде што вода за пиење тече во секој дом ...

... но ако се однесуваме неодговорно, тоа може да се промени

www.doktori.mk, 22.03.2015

Последна вест

Најчитани статии - медицина