Декубитус - Што претставува и зошто се јавува? (видео анимација)

Декубитус се јавува кај лица кои долго време лежат најчесто поради здравствени причини, притоа на одредени делови на телото доаѓа до пореметувања на физиологијата на ткивото и развивање на некротични рани. Денешната анимација ќе ви објасни точно каде, зошто и како настанува декубитусот.

 

)

www.doktori.mk, 13.03.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина