Остеопороза (видео анимација)

Остеопорозата е голем проблем во светот бидејќи се смета дека ја погодува секоја трета жена во менопаузата. Остеопорозата претставува губење на коскена маса која може да биде поврзана со разни состојби во организмот. Денеска ќе ви претставиме видео анимација која сликовито ќе ви опише што е остеопороза и што се случува со коскеното ткиво кај лицата кои се зафатени со оваа болест ...

 

www.doktori.mk, 20.05.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина