Малку поинаква кардиопулмонална реанимација - Видео

Дали сте запознаени со основите на кардиопулмоналната реанимација? Сигурно сите знаете што е срцева масажа, а што е вештачко дишење... Но, дали знаете на кој начин реанимацијата правилно се изведува? Погледнете го ова видео кое сигурно ќе ви го задржи вниманието и од кое веруваме дека ќе научите :)

 

www.doktori.mk, 24.02.2014

Последна вест

Најчитани статии - занимливости