Доктори.мк | Научете да ги слушате и разбирате срцевите тонови - туторијал за аускултација на срце (видео) | Naucete-fs-gi-slusate-i-razbirate-srcevite-tonovi-tutorijal-za-auskultacija-na-srce-video | Портал за медицина и здравје

Научете да ги слушате и разбирате срцевите тонови - туторијал за аускултација на срце (видео)

Аускултација на срце или слушање и разбирање на срцевите тонови е основна и многу важна дијагностичка метода без која не може да се замисли никаков медицински преглед. Иако за правилно разбирање на срцевите тонови потребно е искуство, основите не се толку сложени какви што изгледаат. Видеото подолу е особено корисно за студенти по медицина и луѓе кои сакаат да ги научат основите на срцевата аускултација ....

 

www.doktori.mk, 13.02.2014

Последна вест

Најчитани статии - медицина